Verkeersmaatregelen duren langer

dinsdag 12 maart 2019

De vraag naar energie in de regio Haarlemmermeer neemt steeds meer toe. Om aan deze vraag te voldoen is Liander bezig met het uitbreiden van het elektriciteitsnet in Haarlemmermeer d.m.v. een aantal middenspanningsverbindingen en een hoogspanningsverbinding. De verkeersmaatregelen die voor dit project nodig zijn, duren langer dan gepland. Via dit bericht informeren wij u over de nieuwe planning.

Welke werkzaamheden vinden plaats?
De nieuwe verbinding (kabels) wordt grotendeels met open ontgraving aangelegd.  Voor het leggen van kabels in open ontgraving worden sleuven gegraven waar de kabels ingelegd worden. Hierna wordt de sleuf gedicht. Daar waar we de weg kruisen voeren we boringen uit. Voor het boren van de kabels is een booropstelling nodig. Rond de booropstelling vinden ook graafwerkzaamheden plaats. Na afloop van de werkzaamheden wordt de bodem hersteld en is de verbinding niet meer zichtbaar.

Waar vinden de werkzaamheden plaats?
Er wordt gewerkt op drie locaties: De Sikorskylaan, De Fokkerweg en de Douglassingel. Het tracé eindigt ter hoogte van de Cessnalaan.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
De werkzaamheden duren tot medio mei 2019. Dit gebeurt in verschillende fases. T/m mei voeren wij werkzaamheden uit aan de Fokkerweg en Douglassingel (Fase 1) . Vanaf maart t/m mei wordt gewerkt aan de Sikorskylaan (Fase 2).

Verkeershinder
Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om één rijstrook af te sluiten ter hoogte van de Fokkerweg. Autoverkeer wordt t/m 6 mei 2019 langs de werkzaamheden geleid. (Er blijft altijd één rijbaan beschikbaar).

Tot en met 6 mei is ter hoogte van de Douglassingel het voetpad afgesloten. Voetgangers worden via de overzijde van de weg omgeleid.

Bereikbaarheid bedrijventerrein
Het bedrijventerrein blijft gewoon bereikbaar. Werkzaamheden waarbij wij inritten kruisen, stemmen we af met het betreffende bedrijf.

Meer informatie en contact
Voor meer informatie over het project verwijzen wij u naar https://www.liander.nl/werkzaamheden-haarlemmermeer Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de uitvoerende werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Mw. A. (Annemiek) Verheijden (omgevingsmanager) van Heijmans via VDH@heijmans.nl of bellen naar 073-5435111.

 

 

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark