Verkeersbesluit herinrichting Fokkerweg

dinsdag 25 april 2017

Volgende week heeft Parkmanagement een gesprek met de projectleider van de gemeente over dit project waarin alle ins en outs aan bod zullen komen betreffende het het verkeersbesluit. Een goede eerste stap richting het beperken van de overlast en gevaarlijke situaties. 

Er is een grote behoefte aan parkeerruimte voor vrachtauto’s in de omgeving van Schiphol en Schiphol-Rijk. Daarom wordt aan de chauffeurs tegemoetgekomen door extra parkeerruimte te creëren op de Fokkerweg.

Dit is mogelijk omdat de Fokkerweg geen doorgaande weg meer is sinds de doortrekking van de N201.De Fokkerweg bestaat nu uit 2x2 rijstroken. Per rijrichting wordt 1 rijstrook ingericht als parkeergelegenheid voor vrachtauto’s. Met 2x1 rijstrook blijft ruim voldoende capaciteit over. Door het aanduiden van parkeerplaatsen voor vrachtauto’s kan het bestaande parkeerverbod op de Fokkerweg worden ingetrok-ken. Ter bevordering van de verkeersveiligheid gaat de maximumsnelheid van 70 km/u naar 50 km/u.Er zijn geen woningen en bedrijven direct gelegen aan de Fokkerweg. Ten behoeve van de leefbaarheid en het milieu wordt wel voorzien in basisbehoeften door het plaatsen van een openbaar toilet en afval-bakken. Dit is tevens ten behoeve van de leefbaarheid van de chauffeurs.

Het doel dat met de maatregelen wordt beoogd is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Door het aanduiden van parkeergelegenheid voor vrachtauto’s wordt voorkomen dat deze hinderlijk geparkeerd staan op andere locaties in de omgeving. Het reduceren van de maximumsnelheid draagt tevens bij aan de verkeersveiligheid.

>> Lees meer

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark