Verbeteren ecologisch waarde Business Park

dinsdag 07 mei 2019

Vanuit de maatschappij bestaat er steeds meer vraag naar een duurzame inrichting van bedrijventerreinen met ruimte voor ecologie.
Onze hovenier Eijkelboom heeft geruime tijd geleden de prijsvraag Bedrijvig groen vanuit de Provincie N-H gewonnen. Het hieraan gekoppelde geld bedrag wordt gebruikt om de ecologische waarde op het Business Park  te vergroten. Afgelopen periode heeft de hovenier samen met Parkmanagement en de gemeente gewerkt aan een goed plan waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Er worden in het gebied kruiden- en bloemenstroken gecreĆ«erd die goed zijn voor de vlinders en bijen. Daarnaast is er gekeken naar beplanting die fijnstof opneemt. Het standaard gebruikte zaadmengsel van de gemeente Haarlemmermeer wordt hiervoor gebruikt. Dit mengsel is gecontroleerd, zodat er minimaal tot geen pluisvorming na de bloeitijd aanwezig is. 

De uitvoerende werkzaamheden vinden nu plaats. Hopelijk zien we binnenkort veel bijen en vlinders.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark