Update onderzoek: duurzaam, bereikbaar en veilig Business Park

dinsdag 07 mei 2019


Het onderzoek van Goudappel Coffeng is inmiddels vergevorderd.

De afgelopen periode zijn de laatste interviews afgenomen. Daarnaast is er veelvuldig overleg geweest met de Vervoerregio en de gemeente over de ontwerpen m.b.t. veranderingen aan de infrastructuur. Het door ons ingeschakelde bureau Goudappel Coffeng heeft onder meer een second opinion uitgevoerd op de ontwerpen van de Vervoerregio voor de HOV. Er wordt op dit moment door de vervoerregio de laatste hand gelegd aan de ontwerpen, waarin alle opmerkingen en belangen zoveel mogelijk worden meegenomen.

Grootste probleem
Uit de interviews blijkt dat alle ondernemers  het parkeren van niet-gebiedsgebonden vrachtwagens als grootste probleem ervaren. Het zorgt voor vele onveilige situaties op het Business Park. Een grote ergernis is ook dat er niet of nauwelijks gehandhaafd wordt.

Maatregelenpakket
Goudappel Coffeng is alle verzamelde informatie aan het analyseren en stelt op basis van de analyseresultaten een integraal maatregelenpakket op om de bereikbaarheid te verbeteren. De conclusies en adviezen zullen met de gemeente, de vervoerregio, projectbureau herstructurering en parkmanagement worden besproken. Eén van de belangrijkste onderdelen hiervan is de parkeerregulering in het gebied, waarbij een goed werkbare situatie voor de gevestigde bedrijven een uitgangspunt voor ons is. Naast adviezen over de ontwerpen voor de infrastructuur en de parkeerregulering, werkt Goudappel Coffeng in het pakket om de bereikbaarheid te verbeteren ook andere maatregelen uit. Bijvoorbeeld maatregelen op het gebied van mobiliteitsmanagement.

U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek en verder geïnformeerd als de conceptrapportage gereed is.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark