Stand van zaken Gronddepot

dinsdag 18 december 2018

In september 2018  zijn de, onder andere door onze Stichting Parkmanagement Schipholregio, aangevraagde voorlopige voorzieningen tegen de Omgevingsvergunning en Watervergunning voor het Gronddepot naast ons businesspark behandeld door de rechtbank in den Haag.

Recent is uitspraak gedaan en zijn beide voorlopige voorzieningen afgewezen. De rechter heeft bepaald dat er geen spoedeisend belang is en dat dat aanleg van het depot verder kan gaan. 

Het belangrijkste debat over de lozing van hemelwater op het oppervlaktewater is nog niet gevoerd, omdat de lozingsvergunning nog niet was verleend. Deze is op 13 december jl. verleend. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de hoorzitting van 6 december jl. betreffende het bezwaar tegen de Watervergunning liet het Hoogheemraadschap van Rijnland weten een verplichting tot ‘filteren van het af te voeren water' in de vergunning op te willen nemen.
De omgevingsvergunning dient te waarborgen dat PFOS zich niet via bodem of lucht verspreidt.
Op 29 januari 2019 zal de hoorzitting 'Bezwaar tijdelijk verleende omgevingsvergunning' bij de gemeente Haarlemmermeer plaatsvinden.

De 0-meting bodemonderzoek is door Schiphol op eigen terrein - het gronddepot - uitgevoerd.
De Stichting buigt zich nu over het bemonsteren van de bodem, het grondwater en de slootbodem (de zgn. 0-meting op Business Park Oude Meer).

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark