Stadsregio wordt Vervoerregio

dinsdag 17 januari 2017

 

De Vervoerregio Amsterdam draagt bij aan goede verbindingen tussen bestemmingen binnen de Amsterdamse regio, zodat mensen zich per openbaar vervoer, fiets of auto snel, veilig en comfortabel kunnen verplaatsen. 

De mobiliteit in de Amsterdamse regio zal de komende jaren verder veranderen. Het aantal inwoners, arbeidsplaatsen en bezoekers groeit. Dit leidt tot meer auto’s, openbaar vervoer, (e-)fietsen, goederenvervoer en luchtverkeer. Steeds meer mensen maken gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Auto’s worden slimmer en schoner en we krijgen met nieuwe technologische oplossingen te maken.

Het complexe regionale verkeer- en vervoersysteem moet op de nieuwe ontwikkelingen aansluiten en verder worden versterkt. De Vervoerregio wil zorgen voor effectieve en innovatieve oplossingen. We richten ons hierbij op meer mogelijkheden voor fiets- en OV-gebruik, het verbeteren van het vervoer over de weg, smart mobility en het stimuleren van emissievrij vervoer. Zo willen we bijdragen aan een sterke regio waarin het voor iedereen prettig reizen en verblijven is.

>> Lees meer

 

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark