Ruiming vliegtuigbommen 21 en 22 november

dinsdag 20 november 2018

Op 21 en 22 november 2018 worden de twee vliegtuigbommen geruimd. Het gaat om Britse vliegtuigbommen van elk 250 pond. De planning van de ruimingen ziet er globaal als volgt uit:

• woensdag 21 november om 12.00 uur de eerste bom, reservetijd is 14.00 uur
• donderdag 22 november om 12.00 uur de tweede bom, reservetijd is 14.00 uur

Veiligheidsmaatregelen
Veiligheid gaat boven alles zo ook bij het ruimen van vliegtuigbommen. We houden hiervoor een zogeheten ‘gevarenzone’ aan. Dit is een zone waarin geen verkeer, mensen of dieren aanwezig mogen zijn. Voor de ruiming van de bommen op 21 en 22 november 2018 hoeven geen bedrijven of woningen te worden geëvacueerd. Ook het verkeer kan op de wegen blijven rijden. Verder zullen fysieke veiligheidsmaatregelen worden getroffen op de ruimingslocatie. Zo zal een aanzienlijke hoeveelheid zand op de bommen worden aangebracht. Er komt een grondwal om de ruimingslocatie om de effecten van de ruiming (trillingen) te minimaliseren.

Evaluatie
Na iedere ruiming vindt een zorgvuldige evaluatie plaats door de EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie), het Hoogheemraadschap Rijnland, de politie en gemeente Haarlemmermeer. Het verloop van de ruiming, het effect op de grond en het grondwater, openbare orde en veiligheidsaspecten worden besproken.

Mogelijke schade
We gaan er van uit dat met de kennis en adviezen van experts, die we hebben geraadpleegd, de getroffen maatregelen voldoende zijn om eventuele schade te voorkomen. Het is niet uitgesloten dat er wel een zekere druk of trilling waarneembaar is. Mocht u ondanks de genomen maatregelen toch van mening zijn dat schade aan uw pand is ontstaan als gevolg van de ruiming van de bommen, dan kunt u uw aansprakelijkheidsstelling richten aan gemeente Haarlemmermeer.


Op de website haarlemmermeergemeente.nl/aansprakelijkheid-schade vindt u meer informatie.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark