Parkeerregime Business Park Oude Meer

woensdag 12 augustus 2020

Afgelopen zomer heeft Goudappel het rapport een beter bereikbaar Business Park Oude Meer gepresenteerd aan het kernteam. Dit team bestaat uit de gemeente Haarlemmermeer, de Vervoerregio, Stichting Parkmanagement Schipholregio en Project Bureau Herstructurering.
 
Het gehele traject is mede tot stand gekomen door subsidie vanuit de Provincie N-H. De meeste ontwerpen voor aanpassing van de infrastructuur bij de komst van de HOV zijn gehonoreerd door de vervoerregio.
Over de conclusies en aanbevelingen uit het rapport over parkeerregulering en de daarbij behorende goede handhaafbare verkeersmaatregelen heeft de Stichting Parkmanagement Schipholregio afgelopen maanden diverse gesprekken gevoerd met de gemeente Haarlemmermeer.
Dit heeft geleid tot de volgende verkeersmaatregelen op ons Businesspark (zie tekening in bijlage). Ter aanvulling op de deze maatregelen is nog het volgende afgesproken:

  • Er komt een algeheel parkeerverbod en betaald parkeren op de meeste wegen op Businesspark Oude Meer (muv parkeervakken personenauto’s op de Bellsingel).
  • Het behouden van eenrichtingsverkeer en de vrachtwagenparkeerplaatsen op de Douglassingel. 
    Dit wordt opgeheven zodra het project HOV SOOMR van start gaat, maar kan tot die tijd dus nog in stand worden gehouden.
  • De bestaande vrachtwagenparkeerplaatsen in de Cessnalaan omzetten naar wachtplekken.
    Hier is nu ruimte voor 4 (wachtende) vrachtwagen, daar is ruimte voor 1 (wachtende) vrachtwagen aan toegevoegd.
  • In de Capronilaan is het verzoek gehonoreerd om een wachtstrook voor 2 vrachtwagens te maken.

De gemeente zal binnenkort de besluitvorming voor de invoering van deze maatregelen gaan voorbereiden.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark