Nieuwe busbaan in gebruik genomen

woensdag 22 december 2021

Op 12 december 2021 is de nieuwe busbaan HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol-Zuid) tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid officieel in gebruik genomen. Het project waar o.a. ook de herinrichting van de N196 in Haarlemmermeer bij hoort, is nu zo goed als afgerond. Door de nieuwe fiets- en busverbinding is het nu voor fietsers veel veiliger geworden en met de bus is ook ons park nóg beter bereikbaar. 

Regionaal HOV-netwerk
De nieuwe 4,6 kilometer lange busbaan is één van de schakels in het regionale HOV-netwerk. HOV staat voor frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer en is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De vrij liggende busbaan loopt van de kruising met de Fokkerweg (gemeente Haarlemmermeer) tot aan de kruising met de Poelweg (gemeente Uithoorn). In Aalsmeer loopt de busbaan langs twee nieuw aangelegde haltes en langs het nieuwe busstation. Het busstation voorziet in oplaadpalen voor de elektrische R-net bussen die vanaf 12 december 2021 over het nieuwe tracé rijden. 

>> Lees meer

 

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark