Kruispunt Fokkerweg

donderdag 27 augustus 2020

In de zomervakantie is Dura Vermeer gestart met de uitvoering van project HOVASZ. In opdracht van Provincie Noord-Holland leggen zij een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid aan en vervangen zij meerdere kruispunten op de Burgemeester Kasteleinweg door rotondes.

De werkzaamheden zijn op 24 augustus gestart en duren tot de kerstvakantie. In deze fase wordt gewerkt aan de toekomstige bushalte en busbaan en aan de verlenging van de fietstunnel. Ook verlegt de netwerkbeheerder kabels en leidingen.

Omleidingsroute wegverkeer

Het kruispunt is tijdens de werkzaamheden gewoon open. Wel zijn minder rijstroken beschikbaar. Doorgaand verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201 geleid, in plaats van over de N196. 

Omleidingsroute fietsers en voetgangers

De fietstunnel is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor fietsers en voetgangers. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingezet, zoals te zien op de afbeelding hiernaast.

Over HOVASZ

De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting in september 2021 in gebruik genomen.

Tevredenheidspanel HOVASZ

Dura Vermeer wil graag de mening van omwonenden en belanghebbenden horen over de uitvoering van de werkzaamheden. U kunt zich opgeven voor het tevredenheidspanel. Deelnemers krijgen om de paar weken een mail met enkele vragen. Wat vindt u van de uitvoering? Wat kan er beter? De bedoeling is om – als dat mogelijk is – de hinder verder te beperken. U kunt zich aanmelden voor het panel via uwmeningtelt.nu/hovasz.

Meer informatie

Mocht u nog verdere vragen hebben over onze werkzaamheden, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail: hovasz@duravermeer.nl. Daarnaast verwijzen wij u graag naar onze website voor meer informatie: www.hovasz.nl. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 06 4339 8026.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark