Kosteloze workshop: Meer circulaire eocnomie en minder afval

dinsdag 28 februari 2023

Slechts 25% van het afval in de MKB-sector wordt hergebruikt. Vaker dan grote bedrijven ondervinden MKB-bedrijven problemen bij de implementatie van een circulaire aanpak vanwege hun beperkte organisatorische, technische en financiële capaciteit. Het Upcycle Your Waste project heeft hier de afgelopen 3 jaar aan gewerkt op bedrijventerreinen in Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Nederland.  

Het doel van dit project was om op basis van onderzoek MKB-bedrijven op lokaal niveau te helpen om meer te halen uit afgedankte materialen en producten. Uit het onderzoek komt naar voren wat werkelijk kan worden gedaan, wat met moeite kan worden bereikt of wat niet kan worden uitgevoerd.

In deze workshop worden het onderzoek en verschillende vormen van aanpak gepresenteerd. Deze kunnen inspirerend zijn voor lokale overheden, parkmanagers en mkb’s om lokaal de circulaire economie op gang te krijgen en flink te besparen op de afvalrekening. Het doel van de workshop is om de deelnemers te laten zien wat de mogelijkheden zijn en hoe dat “thuis” uit te voeren.

Het programma is als volgt:
13.00 – 13.00 uur: Inloop
13.30 -  14.30 uur: presentatie van de bevindingen van het project en veel ruimte voor vragen.
14.30 – 15.00 uur: koffie/thee
15.00 – 16.00 uur: Casussen behandelen in groepen van 5 personen: 

- Hoe krijg ik mijn organisatie en de buren warm om meer te halen uit afgedankte producten en materialen? Waar loop ik tegen aan? Hoe kan ik daar mee om gaan?

- Wat kan ik organiseren op het bedrijventerrein en hoe doe ik dat? Hoe zou een ander dat aanpakken?

Het doel van de casussen is dat u met aanknopingspunten terug naar huis gaat er mee aan de slag te gaan.

16.00 uur: borrel

De workshop vind plaats op dinsdag 14 maart aan de TU Delft. De workshop is gratis. U kunt zich in deze link inschrijven. Er is plaats voor 20 personen. Bij te veel inschrijvers wordt voorrang gegeven aan gemeenten, bedrijventerrein beheerders, en MKB- en andere productiebedrijven die zich het eerst in hebben geschreven. Die krijgen ook zsm een bevestiging. Verder krijgt men enkele dagen van te voren een routebeschrijving.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark