Gronddepot Schiphol tussen nieuwe N201 en Fokkerweg

woensdag 04 juli 2018


Parkmanagement heeft een gesprek gevoerd met zowel Schiphol als de omgevingsdienst m.b.t. een aantal vragen vanuit Parkmanagement. Deze vragen hebben o.a. te maken met vervoerbewegingen, gezondheid, evt. stankoverlast en overige milieueffecten.  De grond die opgeslagen wordt is afkomstig uit (komende) Schipholprojecten en het gaat hier om schone en met Pfos vervuilde grond. Er zijn op dit moment geen wettelijke regels voor hergebruiks-, reinigings- en of verwijderings(stort)mogelijkheden/methoden voor Pfos-houdende grond beschikbaar. Er is een aanvraag ingediend voor het opslaan van deze grond. Uit verkregen informatie zal bij het afgeven van een vergunning de grond niet langer dan 2024 mogen worden opgeslagen.
Een evt. omgevingsvergunning zal waarschijnlijk eind juli worden afgegeven. Afhankelijk van de informatie in de vergunning zal de Stichting Parkmanagement Schipholregio verdere stappen ondernemen.

Klik op de tekening voor een vergroting.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark