Ga lopen in de lunchpauze

woensdag 08 december 2021

Maakt u al gebruik van het lunchrondje? Straks in het voorjaar weer volop in bloei.

Kleurrijke, ecologische bermen en vaste plantenstroken trekken insecten, vlinders en bijen en hebben een aandeel in het opnemen van fijnstof in het gebied.

Het lunchrondje is tot stand gekomen i.s.m. de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Parkmanagement Schipholregio ter bevordering van het recreƫren van medewerkers van de bedrijven en omwonenden.

Biodiversiteit

Het project 'Versterken Biodiversiteit Oude meer' heeft in 2018 de prijsvraag van provincie Noord-Holland gewonnen en daarmee subsidie gekregen voor de herinrichting van het bedrijventerrein. Het plan bestaat uit het inrichten van ecologische bermen en vaste plantenstroken voor het aantrekken van insecten, bijen en vlinders.

Ecologische bermen

Ter plaatse van de brede bermen wordt schraal graslandbeheer uitgevoerd. Dit zorgt voor meer soortenrijkdom in het grasland die dienst kan doen als voedsel- en waardplanten. De bermen hebben een groot aandeel kruiden, die eenmaal in bloei een kleurrijk uiterlijk geven langs de wegen.

Vaste plantenstroken

Deze borders zijn aangeplant met vaste planten van het duurzame Prairie Garden Gold. Dit is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde vanwege haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de jaargetijden heen.

De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug en dragen bij aan de flora en fauna.De plantencombinatie Gols is speciaal samengesteld voor het lokken van bijen en vlinders.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark