Een duurzaam, bereikbaar en veilig Business Park

dinsdag 13 november 2018

Parkmanagement zet zich in voor een betere bereikbaarheid van Business Park Oude Meer. We zijn hiervoor al geruime tijd in gesprek met gemeente en politie over de parkeerdruk en onduidelijke verkeersstructuur op het bedrijventerrein. Daarnaast vragen we aandacht voor de huidige infrastructuur die niet meer voldoet aan de gewenste eisen van de vrachtwagens die het terrein bezoeken. Inmiddels is uit de gesprekken bekend dat de route van de Hoogwaardige Openbaar Vervoerlijn (HOV) via de Fokkerweg zal lopen.

Samen aan de slag
Belangrijke oorzaken van de niet optimale bereikbaarheid van BP Oude Meer zijn o.a.:

  • De onduidelijke verkeersstructuur
  • Straat parkeren hindert doorstroming
  • Tekort aan parkeren op eigen terrein

Om al deze redenen hebben de gemeente, de Vervoerregio en de Stichting Parkmanagement een OTW (ondersteuning toekomstige werklocaties) subsidie aangevraagd bij de Provincie Noord-Holland en toegewezen gekregen. Deze subsidie dient voor onderzoek naar de hiervoor genoemde knelpunten met als doel een duurzaam en integraal maatregelenpakket te realiseren dat leidt tot een gezonde parkeerdruk en verbetering van de bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en uitstraling van Business Park Oude Meer. Dit maatregelenpakket moet ook rekenen op draagvlak van de betrokken partijen en de gevestigde bedrijven en eigenaren.
Parkmanagement zal in samenwerking met adviesbureau Goudappel dit onderzoek uitvoeren het komende halfjaar waarbij de volgende stappen worden doorlopen.

  • Stap 1: Probleemanalyse en verkenning oplossingsrichtingen.
  • Stap 2: Geactualiseerd plan van aanpak.
  • Stap 3: Opstellen integraal maatregelenpakket.
  • Stap 4: Draagvlakmeting en vaststelling maatregelenpakket.
  • Stap 5: Implementatie en monitoring.

Voor de eerste stap is het van groot belang dat ook de eigenaren en gebruikers informatie aanleveren. Parkmanagement en/of het adviesbureau zullen binnenkort de eigenaren en gebruikers benaderen om een interview af te nemen m.b.t. de mobiliteit / vervoerswensen in het gebied.
Laten we samen werken aan een meer duurzaam, bereikbaar en veilig Business Park Oude Meer!

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark