Contribuantenvergadering 8 maart

woensdag 10 maart 2021

Er was een redelijke opkomst bij de Teamsmeeting van Stichting Parkmanagement Schipholregio. Voorzitter Ilse Roosenboom (Interxion) heette alle aanwezigen van harte welkom en er volgde een korte voorstelronde.

Parkmanagement gaf een terugkoppeling van de belangrijkste resultaten van afgelopen jaren.

  • De gemeente Haarlemmermeer heeft een deel van het groenbeheer overgedragen aan de Stichting Parkmanagement, denk hierbij aan maaien, onderhoud plantvakken, blad verwijdering en verwijdering zwerfafval. Vanuit de Stichting worden deze posten op een hoger niveau beheerd wat zorgt voor een betere uitstraling. Tevens vindt er onkruidbestrijding in verharding plaats.
  • De Stichting voert alleen de gladheidsbestrijding uit op de locaties die de gemeente niet meeneemt.
  • Er is aandacht voor meer biodiversiteit op het park. Kruiden- en bloemenmengsels ter bevordering van bijen en vlinders zijn aangelegd. Op het Business Park staan veel al dezelfde bomen. Als bomen aan vervanging toe zijn, zal de gemeente hier meer diversiteit in aanbrengen. 
  • Er is een extra recreatiepad gecreëerd (lunchrondje)
  • De bewegwijzering is vernieuwd en er is een info halte geplaatst.
  • Op het gebied van veiligheid zijn flinke stappen gemaakt. Een langdurig traject tussen o.a. de Stichting Parkmanagement en de gemeente heeft geleidt tot een voorstel parkeerregime.  
    De  gemeente heeft het voorstel parkeerregime gepresenteerd aan de contribuanten. Dit houdt in dat er een parkeerverbodszone komt voor vrachtwagens inclusief betaald parkeren en een parkeervergunning voor de in aanmerking komende bedrijven. Het voorstel parkeerregime ligt ter besluitvorming bij het College van B&W. Binnenkort volgt publicatie van het verkeers- en aanwijzingsbesluit.
    Door input vanuit de KVO-B werkgroep (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) is er ook extra bebording geplaatst op het bedrijventerrein om de verkeersveiligheid te bevorderen.
  • De stand van zaken omtrent de procedures tegen het gronddepot zijn door Parkmanagement toegelicht.

De resultaten van de enquêtes gaven weer dat de Stichting Parkmanagement Schipholregio een zeer ruime voldoende scoort op alle activiteiten. Uiteraard zullen de volledige resultaten van de enquête nog met u gedeeld worden.

N.a.v. deze enquête zijn er wat stellingen gedeeld met de aanwezigen. Het bleek echter toch een beetje onwennig om tijdens een Teamsmeeting in een grote groep met elkaar in gesprek te gaan.
Mocht u naar aanleiding van deze bijeenkomst nog vragen hebben, kan u contact opnemen met uw parkmanager.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark