ANPR Camera’s tegen criminaliteit

woensdag 07 december 2016

 

 

Cameratoezicht heeft een preventieve werking doordat potentiële daders worden afgeschrikt strafbare feiten te plegen”, zo vindt burgemeester Theo Weterings. „Vooral op Schiphol komt het vaak voor dat plegers van een strafbaar feit door camerabeelden worden opgespoord. Bij de R-nethaltes is een duidelijke afname en stabilisering van diefstal, vernieling en jeugdoverlast vastgesteld. Tegelijkertijd wordt het veiligheidsgevoel van bezoekers, ondernemers en reizigers vergroot. Dit alles maakt verlenging van cameratoezicht tot een nuttige zaak.”Daarom heeft de gemeente besloten dat het cameratoezicht op Schiphol in ieder geval tot 1 januari 2021 wordt verlengd. De R-nethaltes Bornholm en Overbos blijven in ieder geval tot 1 januari 2019 onder toezicht, voor R-nethaltes Toolenburg en Vijfhuizen geldt een verlengde termijn tot 1 januari 2018. 

Eerder nieuws:

De politie kan de kentekens vergelijken met een lijst van kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht. Ook als er boetes open staan of om andere (criminele) redenen kan een kenteken op de lijst van de politie staan. Wordt er één gevonden dan heet dat een ‘hit’ en kan de bestuurder staande worden gehouden.

Burgemeester Weterings over de camera’s: “Het is voor onze inwoners, ondernemers, forenzen en reizigers van belang dat de veiligheid zo goed mogelijk is gegarandeerd in Haarlemmermeer. Het systeem van Automatische Nummerplaat Registratie draagt daar zeker aan bij.”

In 2015 is een jaar lang een proef geweest met ANPR-camera’s. De proef had als doel om permanente ANPR-camera’s te realiseren in een groter gebied rond Schiphol en elders in de gemeente. Dat doel wordt nu bereikt met de plaatsing van de camera’s door de Nationale Politie. Burgemeester Weterings: “De proef was succesvol en daarom is Haarlemmermeer blij met de plaatsing van meerdere ANPR-camera’s boven een aantal wegen. Het is goed voor de veiligheid van Haarlemmermeer en goed voor de veiligheid van alle gebruikers van onze nationale luchthaven Schiphol.”

 

 

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Oude Meer

Stichting Parkmanagement Schipholregio is een stichting opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Oude Meer om gezamenlijk belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

Oude Meer

Een stijlvol bedrijvenpark